RUTA V

RUTA V



BARCELONA –PORTO TORRES-ALGUER


Som al port , són les 8 de la tarda. La cosa es demora unes 3 hores , ens ronquen els budells quan per fi ja podem arrivar al nostre camarot 8176.Som els cràpules de sempre.
Anem esperitats cap al self service i per uns 13 euros sopem mitjanament bé.
Situem-nos són ja dos quarts d’una.Sortim a coberta la brisa es insoportable i tornem a entrar a les dependencias del nostre vaixell "estupendu" de la companyia de fa dos anys :Grimaldi. Anem a parar al casino, amb l’experència de fa dos anys, ja sabem apostar. En un principi tenim unes ganàncies de 12 € però l’ambició ens perd i acabem perden uns 15€ entre els tres.Voltem arreu dels serveis del vaixell i finalment anem al llit a les 4:00 de la matinada.
La megofonia del creuer ens desperta , tenim una hora per desembarcar quan son les 11 del matí, esmorzem un “expresso machiato”(tallat) i  desembarquem a Porto Torres cap a les 12.
Trenta dos km més tard de carretera local per fi aterrem en terres alguereses amb el seu alguerés (el dialecte més oriental del català) com a llengua no vehicular però pel que em preguntat , si molt utilitzada en l’ambit familiar, segons les explicacions que rebem , petguntant pels comerços de la zona. Moltes plaques dels carrers són escrites en català i en algun establiment de restauració hi tenen posada la bandera catalana.El català és un mercat important a l’alguer, hi havia moltes families catalanes al vaixell, suposo que amb la mateixa curiositat que nosaltres que la de sentir parlar català, de mode autòcton, a contrades tant llunyanes de la nostra terra.
Visitades les catedrals i valuards costers de l’Alguer que són de factura catalana de per allà el segle XII-XIII, ens disposem a tirar endavant amb la ruta.
 Sortim de l’Alguer passem per SassariAnem a visitar la basílica benedictina de St. Pietro no se perque hi anem però a la meva avia segur que li fa gracia que visiti tantes esglèsies. De riure ,es deu  trencar  la caixa , sabent que no estic ni batejat. És la basílica de St. Pietro de Sarros, és dalt d’un turó molt ventós.
Ens dirigim a Oristiano, durant el trajecte veiem garrics (matoll amb aspecte alzinós, però més plasticós), alzines que puntejen els plans i les vessants de les muntanyoles sardes. També hi ha acacia africana a la vora de les autopistes. Som entre planures i turonets. El sota bosc es veu molt sec.Fet llògic acabem de creuar el juliol, el 2on més mes sec al clima mediterrani en el que ens trobem. Aquí la variabilitat anual de la climatologia ( diferencia de precipitació d’un any respecte a l’anterior) com que es més al nord com Barcelona i es una illa envoltada pel mediterrani, això fa que es reactivin amb facilitat les pertorbacions residuals de l’altàntic. Per tant és un plus de pluja més que tenen per aquí.Així doncs calculo que deu ser aquesta variabilitat: del 22% , cinc punts per sota de la de Barcelona, si encerto em compro una bola.
La ruta avança hi ha moltes alzines , sembla ,a estones, “la deesa”en petit. Pel meu parer el millor Abrat pel clima on ens trobem per gaudir d’un ecosistema més ric i abundós.Alguna de les alzines es multicentenaria.















ORISTANO-CAGLIARI

Ara mateix al vell mig de l’illa som a 30 graus , tot i així és una calor molt soportable.Estem arribant a Oristiano, sembla que hi ha Camps verds d’ofalç. Oristiano es una ciutat petita. Uns quants eucaliptos , pollancres i oliveres ,ja hi som al seu centre , la gent s’ha de dir ,que és molt amable, una señora ens ha regalat el seu tiket de parking.Més tard anirem a Cagliari, passejarem pel centre amb el tren turístic i ens en tornem cap al campament base:l’Alguer.






















L’ALGUER-NUORO-OLBIA-PORTO CERVO

Sortim per l’Alguer de nit, anem al “tro” , un local de copes amb platja propia. Pel camí trobem un taxista alguerés al que li dic:
-parles alghereze?(00:17 hores>6/8/10)
I em diu:
-Sí..(es diu Luca)
Parlo en català amb ell , li faig saber que som catalans de Barcelona. Ens entenem perfectament , és un petit miracle.
A l’endemà anem cap a Nuoro.A on hi dinarem. Nuoro es un Poblet enclotat entre serralades d’entre 800-950m. Esta força bé. Marxem de Nuoro, per una carretera de mala mort ,secundaria. Hi veiem una pintada on hi diu: “INDEPENDENZIA” pel que es veu aquí també fan bullir l’olla amb el tema nacionalista.
Això segueix i ja som en plena badia d’Olbia.Tornem d’Olbia. A Les 9:30 ja som al nostre bungalow del camping La Mariposa de l’Alguer. Ens “acigalem” força i sortim a fer-nos la nit de l’Alguer.A les 12 de la nit anem al king’s Pub que ens recomana la Sol. Una argentina guapísima que treballa a la recepció del camping. El més curiós es quan  demano el compte crido:-Noi!!! El compte!!!....m’aixeca el dit polze i em fa un descompte descomunal. El noi resulta ser de parla algueresa o bé la Sol es molt poderosa no ho sabré mai. Automaticament ens ha fet un descompte de 3,5€ en comtes de pagar 9,5€ ens en fem per 6€.A la zona de la plaça Sulis, hi ha el punt de trobada per la gent que se’n va de marxa com ara l’Àngela , una noia algueresa molt mona ella, amb la que intercanvio algunes paraules i li donc el meu correu electrònic,la noia s’ho val. Ella es qui ens ven les entrades anticipades per 10€. Ens disposem a anar a la disco de moda de l’Alguer : “Ruscello”. Hi passem tota la nit, el park genétic es generós. Si fa o no fa es estil flor-i nata com la de Rimini.L’Alguer té uns 44.000 habitans , però a l’estiu es transforma i la festa és descomunal.
Som a dia 7/8/2010 a les 16:00 i ens disposem a anar a Porto Cervo, poble que m’ha recomanat molt una amiga, esperem trobar-hi platjes de les millors de l’illa. I les hi trobem, tot això, sí , decorat amb Lamborghinis i Ferraris varis que circulen sense matrícula fins i tot , més “chulos que un ocho”.














BOSA-RIOLA-CASTELSARDO-SANTA TERESA-PORTO TORRES

Es dia 8/8/2010 ja estem cansadets. Ens disposem a  vorejar la costa de l’oest de l’illa en direcció sud. Parem a fer un café a Bosa que és semblant al poble de Garraf. I en general la zona es semblant a les costes del garraf, però a lo bestia, més extens. Tirant , tirant , ja som a Riola just a temps per fer-hi una capbussada i contemplar la espectacular posta de sol, que tenen per aquí, diuen que una de les millors del món. Jo no ho poso en dubte. Tornem a l’Alguer, el nostre campament base.
Dia 9/9/2010  fem el mateix que vam fer ahir,  però en direcció nord. També es una costa molt prometedora, espeteguem a Castellsardo un Poblet amb un castell medieval molt interessant.Fem el menú en un establiment del castell de Castellsardo, hi jalem molt i molt bé per 11€ per cap a  “il picolo borgo”. De Castellsardo anem a Santa Teresa. Hi passem la tarda mirant i comprant. A partir d’ara ens disposem a  anar a l’últim poblet de la ruta i des d’on embarquem cap a Barcelona : Porto Torres.



























titi time (c)













Comentarios

Entradas populares de este blog

MERS ROUILLÉES

TAXI

WALDEN 7

Las canciones del presente Blogger:

LES CORTS

TO BE A BETTER PERSON

BAJO EL SIGNO DE MARTE

CAN CLOTA

Los relatos del presente Blogger :